10 gratis aktiviteter du kan gjøre med barna

Småbarnsforeldre er en av befolkningsgruppene som ofte blir omtalt i politiske debatter. Gruppen består primært av unge mennesker som ikke har vært alt for lenge i arbeidslivet. Dette gjør at gjennomsnittslønnen ikke er alt for høy. Når du kombinerer lav lønn med høye kostnader (barnehage, bleier, møbler, barneklær, etc.), så får du mennesker i en veldig økonomisk sårbar situasjon.

Økonom Hallgeir Kvadsheim, kjent fra “Luksusfellen”, forklarte hvor han mener problemet til småbarnsfamilier ligger. Til Dagbladet uttalte han følgende.

Derfor har vi satt sammen en liste over 10 aktiviteter du kan gjøre med barna når du ikke ønsker å bruke særlig mye penger.

Ti gratis aktiviteter du kan gjøre med de minste

#1: Ta en tur i parken

Norsk natur er svært undervurdert blant nordmenn. Vi forstår egentlig ikke hvor heldige vi er. Og vi snakker ikke bare om høye fjelltopper og dype daler. Selv storbyene våre er utstyrt med flotte grøntarealer hvor hele familien kan ta en tur. Det beste av alt? Alle de største norske parkene er helt gratis å ferdes i.

#2: Dra på ditt lokale bibliotek

En tur på biblioteket handler ikke bare om å få ungene interessert i litteratur. Veldig mange av dem har også gratis kultur- og underholdningstilbud for barn. Opplesing av fortellinger, drama- og teaterscener samt små mini-foredrag for de minste. Ring ditt nærmeste bibliotek for mer informasjon.

#3: Er ungene interessert i politi- og brannvesen?

De fleste brannkorps rundt omkring i landet holder minst èn åpen dag hvor barn kan komme og se på alt av brannbiler og utstyr. Dette er som regel svært populært – og helt kostnadsfritt.

#4: Brettspill

Sjakk, backgammon og spørrespill er nærmest selve definisjonen på familiemoro. Barn kan også bli stimulert av å lære seg strategispill i ung alder. Et sjakkbrett koster knapt 100 kroner, og man får kjøpt det både på nett og i såkalte “billig-butikker”.

De fleste spill kan også spilles via PC eller nettbrett.

#5: Dra på strandtur

Norge har en lang kystlinje, og de fleste større byer ligger i nærheten av en god strand. Barn elsker å bygge sandslott, løpe rundt i fjæra eller lære seg å svømme.

#6: Tegn noen tegninger sammen

Til slutt kan det kanskje hende at dere klarer å lage et helt tegneseriehefte?

De fleste barn er veldig opptatt av å lære gjennom bilder og illustrasjoner. Med litt hjelp vil de kunne klare å tegne en serie av tegninger som til slutt ender opp som en historie. En perfekt gave til bestemor og bestefar?

#7: Gratis ferie: har noen en hytte å låne bort?

Mange nordmenn velger å dra utenlands når de (endelig) har fri fra skole og jobb. Dette åpner muligheter for deg som ønsker å feriere gratis. Hvis du kjenner noen som har en hytte til låns, så er det ingen skam i å spørre om å kunne bruke den.

Voksne overvurderer ofte barns ønske om å dra utenlands – spesielt når de er under 12 år.

#8: Dra på campingtur i nærområdet

Hvis barna er store nok til å ta glede av det, så kan det være fint å tilbringe en natt ute i naturen. Dette vil ikke bare være lærerikt, men også utrolig hyggelig. Pakk noen gode soveposer, telt og nok mat til hele turen.

Tar du med fiskestang vil det også være muligheter for å skaffe gratis middag.

#9: Bak en kake

Baking er ikke noe som bare gir et godt og hyggelig resultat. Det er også viktig å lære barna at matlaging faktisk tar tid. Dette er med på å få dem til å forstå at det faktisk ligger hardt arbeid bak hver matbit som serveres.

#10: Lag en snømann

Vinteren åpner opp for mange hyggelige muligheter for småbarnsfamilier. Snømenn og skiturer i skog og mark er gode alternativer.

Trenger du bedre privatøkonomi?

Lindorff har satt opp en liste over flere apper som kan hjelpe deg med din privatøkonomi. Det er mange forskjellige ting som kan være nyttige. Noen apper hjelper deg med å sette opp et budsjett og holde styr på økonomien. Andre gir deg sparetips som du kan bruke i hverdagen; som blant annet å kjøpe/bytte brukte klær. Som småbarnsforelder er det viktig at man klarer å spare penger på hverdagslige ting.

Du kan lese hele listen ved å klikke her.